Gör äventyret ännu mer njutbart

Tips: Göra upp Eld

JÄRV HELAGS

Vår mest unika och exklusiva termos med handgjorda grepp i läder och ekträ. Tillverkad i vakuum-isolerat rostfritt stål och håller dryck varm i 8 timmar och kall i 24 timmar. Lädergreppet är gjort i vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri som hämtar allt sitt läder från lokala gårdar. Trägreppet är gjort med en patenterad process för att korslägga träfaner och allt ekträ är hämtat från hållbart skötta skogar i norra Europa. Loggor är lasergraverade och greppet tas enkelt av genom att skruva av bottenlocket, vilket underlättar rengöring och stålflaskan kan maskindiskas. 

Till butik

SNYGGT OCH FUNKTIONELLTFrån city till naturen

Med rötter i Stockholm och runt fjällen vid Helags i Härjedalen, fokuserar vi på funktionell dryckesutrustning för aktivt uteliv. Vårt motto är att alltid ha något uppfriskande att dricka och då är det en fördel att ha en vattenflaska eller termos du älskar. För oss handlar det om just stunden när man sitter och njuter i naturen och tar in alla intryck över en kopp hett kaffe. Att då göra det med en snygg funktionell termos med ett härligt grepp i naturligt material förstärker den känslan. 


Vinnare i årets svensk jakt

2020 genomförde redaktionen för Svensk Jakt ett omfattande test utav termosar. Läs gärna hela testet på följande länk men i korthet utsågs JÄRV Helags till delad testvinnare, inte minst tack vare sin unika och funktionella design, goda isolerande egenskaper (trots mindre volym än övriga) och lockets fina passform vilket ger en bra och tyst känsla vid användning. Vi är givetvis stolta och glada över utfallet, men inte förvånade ;)
Hör gärna av dig

Alla våra vattenflaskor och termosar är utvecklade utifrån behov vi upplever ute i naturen. Den kunskap och de insikter vi får utmanas för varje nytt äventyr vi gör och givetvis är det alltid spännande att höra andras tankar också. Vill du veta mer om hur vi tänker kring våra termosar och vattenflaskor eller har egna idèer hör gärna av dig!